Konu
:
Kavurmalı Pide
Yalnız Mesajı Göster
Kavurmalı Pide
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavurmalı Pide
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç malzeme
250 gr kavurma
2 domates
5 sivribiber
2~3 dal maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kavurmalı pide:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin
Tereyağını eritin
Unu yoğurma kabına aktarın
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin
Domates ve biberi ufak doğrayın, maydanozu ince kıyın
Salça, et, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak harcı hazırlayın
Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 6 parçaya ayırın
Her parçayı oval şekilde açıp, harcı paylaştırın
Pidelerin kenarını içeri doğru kıvırın
Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul