Konu
:
Mantarlı Krep Börek
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Krep Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Krep Börek
KREP İÇİN
3 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İÇ MALZEME İÇİN
300 gr kültür mantarı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 kırmızı biber
1 sarı biber
1 yeşil biber
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
Ayçiçeği yağı
Mantarlı krep börek:
Yumurta, süt, tuz ve unu bir kasede mikserle çırpın
Tavayı ısıtın
1 çay kaşığı kadar ayçiçeği yağı ekledikten sonra bir kepçe kadar karışımdan döküp önlü arkalı pişirin
Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın
Krepleri soğumaya bırakın
Mantarları ince doğrayın
Limonlu suda bekletin
Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Mantarları ve küp doğranmış biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırarak soğumaya bırakın
Kreplerin içine mantarlı karışımdan aktarıp rulo şeklinde sarın
Önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul