Konu: Sebzeli Pide
Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Pide

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Pide





Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz

İç malzeme
2 kabak
2 sivribiber
2 dolmalık kırmızıbiber
2 dolmalık sarı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Sebzeli pide:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin Tereyağını eritin Unu yoğurma kabına aktarın Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin Biberleri ve kabakları küp doğrayın Tuzla tatlandırıp zeytinyağında soteleyin Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın Her parçayı yuvarlak açıp sebzeli harcı üzerlerine paylaştırın Pidelerin kenarlarını içe doğru kıvırın Kenarlarına fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla