Konu
:
Sebzeli Pide
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Pide
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Pide
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç malzeme
2 kabak
2 sivribiber
2 dolmalık kırmızıbiber
2 dolmalık sarı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sebzeli pide:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin
Tereyağını eritin
Unu yoğurma kabına aktarın
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin
Biberleri ve kabakları küp doğrayın
Tuzla tatlandırıp zeytinyağında soteleyin
Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın
Her parçayı yuvarlak açıp sebzeli harcı üzerlerine paylaştırın
Pidelerin kenarlarını içe doğru kıvırın
Kenarlarına fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün
Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul