Konu
:
Patlıcanlı Zarf Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Zarf Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Zarf Böreği
Hamur için
1 yumurta
125 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme için
6 patlıcan
1 dolmalık sarı biber
1 dolmalık kırmızıbiber
2 soğan
2 domates
3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
karabiber
Üzeri için
2 yumurtanın sarısı
Patlıcanlı zarf böreği:
Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun
Küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin
Süzüp yıkayın ve kurulayın
Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın
Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın
Domatesleri soyup doğrayın
Ayçiçeği yağını bir tavaya alıp ısıtın
Soğanı ilave edip kavurun
Patlıcanı ekleyip soteleyin
Sırasıyla domates ve biberleri ekleyip domates suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta, kabartma tozu, tuz ve sütü hamur yoğurma kabına alıp karıştırın
Unu ekleyip pütürsüz kıvama gelene kadar yoğurun
Üzerini örtüp 20 dakika bekletin
Hamuru 12 bezeye ayırın
Bezeleri tezgahın üzerin de merdane ile açıp inceltin
Hamurların kenarlarını kesip 15 santimlik kareler hazırlayın
Patlıcanlı harcı hamurların ortasına paylaştırın ve 4 ucunu üst üste katlayıp zarf şeklinde kapatın
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin
180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul