Yalnız Mesajı Göster

Beşamelli Kolay Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Kolay Börek





125 gr margarin
2 çay bardağı un
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
50 gr gravyer peyniri
25 su bardağı süt
4 yumurta
1 tutam hint cevizi
Tuz ve karabiber

Beşamelli kolay börek:
Kare şeklinde bir kek kalıbının içini bir parça margarinle yağlayın 1 kaşık kadar un serpip kalıbı sağa sola sallayarak unlayın

Bir tencerede margarini eritip unu ekleyin ve kavurun Sıcak sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın Tuz ve bir tutam hintcevizi ilave edip beşamel sosu pişirin Ateşten indirip karıştırarak rendelenmiş kaşarı ekleyin Beşamel ılındıktan sonra teker teker yumurta sarılarını ekleyip karıştırarak yedirin Tuz ve karabiber serpin

Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın

Hamuru kalıba boşaltıp üzerine gravyer dilimlerini serpiştirin Önceden ısıtılmış170 dereceye ayarlı fırına verip fırın kapağını hiç açmadan 20-25 dakika pişirin Isıyı yükseltip 10 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın Dilimleyip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla