Konu
:
Beşamelli Kolay Börek
Yalnız Mesajı Göster
Beşamelli Kolay Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamelli Kolay Börek
125 gr margarin
2 çay bardağı un
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
50 gr gravyer peyniri
2
5 su bardağı süt
4 yumurta
1 tutam hint cevizi
Tuz ve karabiber
Beşamelli kolay börek:
Kare şeklinde bir kek kalıbının içini bir parça margarinle yağlayın
1 kaşık kadar un serpip kalıbı sağa sola sallayarak unlayın
Bir tencerede margarini eritip unu ekleyin ve kavurun
Sıcak sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın
Tuz ve bir tutam hintcevizi ilave edip beşamel sosu pişirin
Ateşten indirip karıştırarak rendelenmiş kaşarı ekleyin
Beşamel ılındıktan sonra teker teker yumurta sarılarını ekleyip karıştırarak yedirin
Tuz ve karabiber serpin
Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın
Hamuru kalıba boşaltıp üzerine gravyer dilimlerini serpiştirin
Önceden ısıtılmış170 dereceye ayarlı fırına verip fırın kapağını hiç açmadan 20-25 dakika pişirin
Isıyı yükseltip 10 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın
Dilimleyip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul