Konu
:
Mantarlı Kadayıf Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Kadayıf Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Kadayıf Böreği
1 yufka
250 gr tel kadayıf
125 gr eritilmiş tereyağı
Tuz
karabiber
İÇ MALZEME İÇİN
1 soğan
200 gr dilimlenmiş mantar
Kırmızı toz biber
Tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı krema
1 kahve fincanı rendelenmiş
kaşar peyniri
Kırmızı pul biber
Mantarlı kadayıf böreği:
Soğanın kabuklarını soyup piyaz doğrayın
Mantarları yıkayıp dilimleyin
Soğan, mantar ve baharatları harmanlayın
Üzeri için süt, krema ve yumurtaları bir kapta çırpın
Kadayıf, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın
Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayın
Yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde içine yayın
Kalıbın kenarlarına hazırladığınız kadayıfı elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin
Ortasına mantarlı harcı ilave edin
Yufkadan artan fazlalıkları kesip alın
Yumurtalı karışımı mantarlı harcın üzerine gezdirin
180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Fırından alıp rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 5 dakika daha pişirin
Üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul