Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Gül Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Gül Böreği





3 hazır yufka
1 çay bardağı eritilmiş ılık tereyağı
Yarım su bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri

İç malzeme için
250 gr sosis
2 domates
2 soğan
1 sivri biber
1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz

Sos için
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1’er çorba kaşığı çörekotu ve susam

Sütlü gül böreği:
Sosisleri hafif haşlayıp önce uzunlamasına dörde sonra parmak uzunluğunda kesin Domatesleri soyup küp doğrayın Soganları soyup kıyın Sivri biberin çekirdekli kısımlarını temizleyip dilimleyin

Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin Sosis, domates, sivri biber ve tuzu ekleyip domates suyunu bırakıp çekene kadar pişirin

Yufkalardan birini tezgahın üzerine serip 4 eşit üçgene kesin Üçgenlerin üzerlerine fırça ile eritilmiş yağ sürüp kaşarpeyniri serpiştirin İç malzemeden ilave edip rulo şeklinde sarın Ruloları kendi etrafında döndürerek gül şekli verin Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin

Böreğin sosu için iki yumurta ve sütü bir kapta çırpıp hamurların üzerine gezdirin Çörekotu ve susam serpin Börekleri önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla