Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Biberli Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Biberli Ekmek





1 hazır ekmek hamuru
2 patates
100 gr lor peyniri
2 çorba kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı susam
Kimyon

Patatesli biberli ekmek:
Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin Sıvıyağın yarısıyla birlikte hamura ilave edip yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakın

Bir kapta lor peyniri, tozbiber, susam, kimyon ve kalan sıvıyağı karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Başparmağınızla ortasını biraz çukurlaştırıp hazırladığınız peynirli malzemeyi yerleştirin Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün

Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla