Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Rokalı Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Rokalı Börek





500 gr ekmek hamuru
100 gr az tuzlu keçi peyniri
100 gr lor peyniri
Yarım demet roka
Yarım su bardağı un
Tuz
karabiber

KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçeği yağı

Peynirli rokalı börek:
Unladığınız mutfak tezgahında ekmek hamurunu yoğurup merdane ile 1 cm kalınlığında açın 12 cm çapındaki metal çember yardımıyla yuvarlak hamurlar kesin Bir kapta keçi peyniri, lor peyniri ve ince doğradığınız rokayı karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın Hazırladığınız harcı hamurların ortalarına paylaştırıp, hamurları yarım ay şeklinde kapatın Her iki ucunu birleştirerek tortellini şekli verin Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın Yağı süzülen lokmaları servis tabağına alıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla