Konu
:
Peynirli Rokalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Rokalı Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Rokalı Börek
500 gr ekmek hamuru
100 gr az tuzlu keçi peyniri
100 gr lor peyniri
Yarım demet roka
Yarım su bardağı un
Tuz
karabiber
KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçeği yağı
Peynirli rokalı börek:
Unladığınız mutfak tezgahında ekmek hamurunu yoğurup merdane ile 1 cm kalınlığında açın
12 cm çapındaki metal çember yardımıyla yuvarlak hamurlar kesin
Bir kapta keçi peyniri, lor peyniri ve ince doğradığınız rokayı karıştırın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Hazırladığınız harcı hamurların ortalarına paylaştırıp, hamurları yarım ay şeklinde kapatın
Her iki ucunu birleştirerek tortellini şekli verin
Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın
Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın
Yağı süzülen lokmaları servis tabağına alıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul