Konu
:
Patatesli Kol Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Kol Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Kol Böreği
Hamur için
5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
İç malzeme için
5 soğan
5 patates
150 gr kıyma
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için
150 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı çörekotu
2 çorba kaşığı yoğurt
Patatesli kol böreği:
Su, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın
Unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun
Hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin
Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın
Patatesleri soyup iri rendeleyin ve kağıt havlu üzerinde iyice süzülmesi için bekletin
Zeytinyağını tavada ısıtın
Soğan ve dolmalı k fıstıkları ekleyip kısık ateşte soteleyin
Kıymayı ilave edip karıştırın
Rendelenmiş patatesi ve küşüzümlerini ekleyin
Karabiber ve tuz serpip karıştırın
Kısık ateşte 20 dakika
pişirip ocaktan alın
Hamuru 12 eşit bezeye ayırın
Un ve nişastayı bir kapta karıştırın
Bezelerden birinin üzerine nişastalı un karışımından serpiştirip yufka büyüklüğünde açın
Hamuru ortadan ikiye kesin
Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirin
Patatesli harcı hamurun uzun kenarına yayın
Hamuru sarıp rulo yapın
Kalan yarım hamuru ve diğer bezeleri aynı şekilde hazırlayın
Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın
Rulo sardığınız hamurları tepsinin ortasından başlayarak kol böreği şeklinde kendi etrafına dolayarak yerleştirin
Kalan tereyağı ve yoğurdu çırpın ve hamurun üzerine sürün
Çörekotunu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30- 35 dakika pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul