Konu
:
Sebzeli Ve Pirinçli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Ve Pirinçli Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Ve Pirinçli Tart
2
5 su bardağı un
2 kahve fincanı margarin
1 su bardağı su
1
5 çay bardağı pirinç
3 enginar
2 domates
1 kase taze fasulye
4-5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta, tuz
Sebzeli ve pirinçli tart:
Unun ortasını havuz gibi açıp tuz, margarin ve 1 su bardağı suyu azar azar ekleyin
Yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğurun
Hamuru yuvarlayıp streç folyo ile sarın ve dinlendirin
Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın
Üzerini yağlı kağıtla örtüp ağırlık yapması için kuru fasulye ile kaplayın
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
Fasulyeleri kağıt ile birlikte alın
Pirinci haşlayıp süzün
Maydanozu kıyıp pirince ekleyin
Enginar ve fasulyeleri temizleyip ayrı kaplarda haşlayın
Fasulyeleri iri iri, enginar ve domatesleri yarım halka şeklinde doğrayın
Pirinçli karışımı tartın üzerine yayın
Kenarlarına enginar ve domatesleri, ortasına fasulyeleri dizin
Tuz serpip zeytinyağı gezdirin
Hamurun üzerine yumurta sürüp 190 derecelik fırında pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul