Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Ve Pirinçli Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Ve Pirinçli Tart





25 su bardağı un
2 kahve fincanı margarin
1 su bardağı su
15 çay bardağı pirinç
3 enginar
2 domates
1 kase taze fasulye
4-5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta, tuz

Sebzeli ve pirinçli tart:
Unun ortasını havuz gibi açıp tuz, margarin ve 1 su bardağı suyu azar azar ekleyin Yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğurun Hamuru yuvarlayıp streç folyo ile sarın ve dinlendirin

Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın Üzerini yağlı kağıtla örtüp ağırlık yapması için kuru fasulye ile kaplayın 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Fasulyeleri kağıt ile birlikte alın

Pirinci haşlayıp süzün Maydanozu kıyıp pirince ekleyin Enginar ve fasulyeleri temizleyip ayrı kaplarda haşlayın Fasulyeleri iri iri, enginar ve domatesleri yarım halka şeklinde doğrayın

Pirinçli karışımı tartın üzerine yayın Kenarlarına enginar ve domatesleri, ortasına fasulyeleri dizin Tuz serpip zeytinyağı gezdirin Hamurun üzerine yumurta sürüp 190 derecelik fırında pişirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla