Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Ve Pastırmalı Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Ve Pastırmalı Tart





Yarım paket (125 gr) margarin
15 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 tutam tuz

Üzeri için:
2 çorba kaşığı margarin
6 patates
2 soğan
100 gr pastırma
3 yumurta
15 çay bardağı süt kreması
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 defne yaprağı
1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi
Tuz, karabiber

Patatesli ve pastırmalı tart:
Un, kabartma tozu, margarin, yumurta ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Gerekirse 2-3 kaşık su ilave edebilirsiniz Üzerini nemli bezle örtüp dinlendirin

Patatesleri yıkayıp haşlayın Kabuklarını soyup küp küp doğrayın Defne yapraklarını bir kaseye ufalayıp tuz ve karabiberle karıştırın Soğanları soyup küçük küçük doğrayın Soğan ve defneli karışımı patateslere ekleyip harmanlayın

Hamuru 24-25 santim çapındaki yağlanmış tart kalıbının dibine ve kenarlarına elinizle bastırarak döşeyin Üzerini çatalla yer yer delip yağlı kağıtla örtün ve 1 avuç kuru fasulye ile doldurun Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Fırından çıkarıp yağlı kağıt ve fasulyeleri alın

Pastırmanın çemenlerini ayırıp küçük küçük doğrayın Yumurtaları derin bir kaba kırın Süt kreması, peynir, pastırma ve hindistancevizi rendesini ekleyip çırpın

Patatesli karışımı hamurun üzerine yayıp pastırmalı karışımı dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Dilimleyip sıcak ya da ılık olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla