Konu
:
Patatesli Ve Pastırmalı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Ve Pastırmalı Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Ve Pastırmalı Tart
Yarım paket (125 gr) margarin
1
5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 tutam tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı margarin
6 patates
2 soğan
100 gr pastırma
3 yumurta
1
5 çay bardağı süt kreması
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 defne yaprağı
1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi
Tuz, karabiber
Patatesli ve pastırmalı tart:
Un, kabartma tozu, margarin, yumurta ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Gerekirse 2-3 kaşık su ilave edebilirsiniz
Üzerini nemli bezle örtüp dinlendirin
Patatesleri yıkayıp haşlayın
Kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Defne yapraklarını bir kaseye ufalayıp tuz ve karabiberle karıştırın
Soğanları soyup küçük küçük doğrayın
Soğan ve defneli karışımı patateslere ekleyip harmanlayın
Hamuru 24-25 santim çapındaki yağlanmış tart kalıbının dibine ve kenarlarına elinizle bastırarak döşeyin
Üzerini çatalla yer yer delip yağlı kağıtla örtün ve 1 avuç kuru fasulye ile doldurun
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Fırından çıkarıp yağlı kağıt ve fasulyeleri alın
Pastırmanın çemenlerini ayırıp küçük küçük doğrayın
Yumurtaları derin bir kaba kırın
Süt kreması, peynir, pastırma ve hindistancevizi rendesini ekleyip çırpın
Patatesli karışımı hamurun üzerine yayıp pastırmalı karışımı dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Dilimleyip sıcak ya da ılık olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul