Konu
:
Etli Börek
Yalnız Mesajı Göster
Etli Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Börek
Hamur için
5
5 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için
1 su bardağı nişasta
İç malzeme için
250 gr kuzu kuşbaşı et
1 soğan
1 sivribiber
1 domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
karabiber
Üzeri için
100 gr tereyağı
Etli börek:
Limon suyu ve karbonatı hamur yoğurma kabına alıp karıştırın
Yumurtalar, su, yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyin
Unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur yoğurun
Üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin
Soğanı soyup doğrayın
Sivribiberi temizleyip kıyın
Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını tavada ısıtın
Soğan ve eti ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
Sivribiber, domates, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Hamuru 20 eşit bezeye ayırın
10 bezenin üzerlerine nişasta serperek her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın
Açtığınız 10 hamuru aralarına nişasta serpip üst üste yerleştirin
Merdane ile yufkadan biraz daha kalın açın
Elde ettiğiniz hamuru 15 cm’lik karelere kesin
Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın
İç malzemeyi kare hamurların ortasına paylaştırın
Üçgen şeklinde katlayıp kenarları nı hafif ıslatın ve parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın
Üçgen hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin
Tereyağını tavada eritin
Böreklerin üzerine gezdirerek dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul