Yalnız Mesajı Göster

Üzeri Açık Kıymalı Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzeri Açık Kıymalı Börek





Hamuru için
Yarım kg un
1 yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Su

İç malzeme için
350 gr kıyma
1 soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Üzeri açık kıymalı börek:
Hamuru için unun ortasına yumurtayı kırın Tuz, süt ve ayçiçeği yağını ekleyip, su ilave ederek yoğurun Hamuru dinlenmeye bırakın Kıymanın içine küp doğranmış soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin Su ilave edip yumuşak bir kıvama getirin Hamurdan bezeler koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerine iç harcı paylaştırın Kenardan bir parmak boşluk bırakın Boşlukları üzerine geniş pile yapar gibi şekil verip, içe doğru bastırarak kıvırın Börekleri unladığınız fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla