Konu
:
Üzeri Açık Kıymalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Üzeri Açık Kıymalı Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzeri Açık Kıymalı Börek
Hamuru için
Yarım kg un
1 yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Su
İç malzeme için
350 gr kıyma
1 soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzeri açık kıymalı börek:
Hamuru için unun ortasına yumurtayı kırın
Tuz, süt ve ayçiçeği yağını ekleyip, su ilave ederek yoğurun
Hamuru dinlenmeye bırakın
Kıymanın içine küp doğranmış soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin
Su ilave edip yumuşak bir kıvama getirin
Hamurdan bezeler koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerine iç harcı paylaştırın
Kenardan bir parmak boşluk bırakın
Boşlukları üzerine geniş pile yapar gibi şekil verip, içe doğru bastırarak kıvırın
Börekleri unladığınız fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul