Konu
:
Sacda İsırganotlu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Sacda İsırganotlu Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sacda İsırganotlu Börek
4 yufka
İç malzeme
500 gr ısırganotu
100 gr kıyma
1 haşlanmış patates
1 soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sacda ısırganotlu börek:
Isırganotlarını eldivenle temizleyip yaprak yaprak ayırın ve bol suyla yıkayın
İç malzeme için, soğanı soyup doğrayın
Patatesi soyup rendeleyin
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun
Tuz, pulbiber, biber salçası, patates ve ısırganotunu ekleyip karıştırın
2-3 dakika pişirip ocaktan alın
Yufkalardan birini tezgaha serip dört kenarını içe doğru kıvırın ve kare şekli verin
İç malzemenin dörtte birini kare yufkanın yarısının üzerine yayıp ikiye katlayın
Sac ya da yağsız teflon tavada iki taraflı kızartıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul