Konu
:
Çoban Katmeri
Yalnız Mesajı Göster
Çoban Katmeri
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çoban Katmeri
1 yumurta
4 su bardağı un
1 buçuk su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1~2 tutam tuz
İç malzeme
2~3 taze soğan
2 domates
2~3 sivribiber
200 gr lor peyniri
40 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Çoban katmeri:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Ortasını havuz gibi açıp yumurta, su, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın ve yoğurun
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp beze yapın
Üzerlerini nemli bezle örtüp 20 dakika dinlendirin
İç malzeme için, taze soğan ve sivribiberleri temizleyip doğrayın
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın
Lor peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
Bezeleri un serpilmiş zeminde servis tabağı büyüklüğünde açın
İç malzemeyi açtığınız yufkaların üzerine paylaştırıp ikiye katlayın ve uç kısımlarını yapıştırın
Hazırladığınız börekleri yağlanmış teflon tavada veya sacta iki taraflı kızartın
Üzerlerini tereyağı ile yağlayıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul