Konu
:
Kuru Fasulyeli Börek-1
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Fasulyeli Börek-1
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Fasulyeli Börek-1
4 hazır yufka
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı sıcak su
1 soğan
11 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı süt
Tuz, karabiber
Kuru fasulyeli börek:
Fasulyeyi akşamdan ıslatın
Suyunu değiştirip fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın ve süzün
Soğanı soyup yemeklik doğrayın
2 çorba kaşığı sıvıyağı tavada ısıtıp soğanı kavurun
Fasulye, su, tuz ve karabiberi ekleyip tavayı ocaktan alın
Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlayın
Birinci yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yayın
Üzerine 3 çorba kaşığı süt gezdirin
Fasulyeli harcın üçte birini yayın
İkinci yufkayı buruşturarak tepsi büyüklüğünde yayın
Süt ve iç malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayıp sıralamayı yufka ile tamamlayın
Dışa sarkan yufkayı içe doğru kıvırın
Yoğurt ile 7 kaşık yağı bir kapta karıştırıp böreğin üzerine sürün
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Dilimleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul