Konu
:
Bezelyeli Börek
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Börek
4 yufka
400 gr iç bezelye
1 iri patates
1 iri havuç
1 iri soğan
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı köri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
30 gr tereyağı
Tuz
Bezelyeli börek:
Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın
Soğanı soyup kıyın
Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun
Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin
Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tereyağını eritip ılıtın
Her yufkayı 4 eşit kare parçaya kesin
Kare yufkaları dörder dörder üst üste yerleştirip aralarına eritilmiş tereyağı sürün
Ortalarına bezelyeli karışımı paylaştırıp bohça gibi kapatın
Kat yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin
Üzerlerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul