Konu
:
Pırasalı Ve Pastırmalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Ve Pastırmalı Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Ve Pastırmalı Börek
6 kare milföy hamuru
2 pırasa
3 dilim pastırma
150 gr dil peyniri
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı ılık su
Bir tutam tuz
Pırasalı ve pastırmalı börek:
Pırasaları temizleyip 8 santim uzunluğunda kesin
Tuzlu kaynar suda 5 dakika bekletip soğuk sudan geçirin ve süzün
Dil peynirini pırasaların uzunluğunda dilimleyin
Pastırmaların çemenlerini çıkarın
Pırasaları uzunlamasına ikiye kesip içlerinden ikişer yaprağı çıkarın
Aralarına birer dilim dil peyniri yerleştirin ve sandviç şeklinde kapatın
Bu şekilde 6 adet peynirli pırasa hazırlayın
Peynirli pırasaların üzerine birer pastırma dilimi sarın
Milföy hamurlarını unlanmış zeminde biraz açın
Ortalarına birer pastırmalı pırasa yerleştirip sarın
Uçlarını büzerek fiyonk şeklinde kapatın
Börekleri fırın tepsisine dizin
Yumurta sarısını 1 kaşık ılık suyla çırpıp böreklerin üzerine sürün ve kürdanla çizgiler çizin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul