Yalnız Mesajı Göster

Pırasalı Ve Pastırmalı Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Ve Pastırmalı Börek





6 kare milföy hamuru
2 pırasa
3 dilim pastırma
150 gr dil peyniri
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı ılık su
Bir tutam tuz

Pırasalı ve pastırmalı börek:
Pırasaları temizleyip 8 santim uzunluğunda kesin Tuzlu kaynar suda 5 dakika bekletip soğuk sudan geçirin ve süzün Dil peynirini pırasaların uzunluğunda dilimleyin Pastırmaların çemenlerini çıkarın

Pırasaları uzunlamasına ikiye kesip içlerinden ikişer yaprağı çıkarın Aralarına birer dilim dil peyniri yerleştirin ve sandviç şeklinde kapatın Bu şekilde 6 adet peynirli pırasa hazırlayın

Peynirli pırasaların üzerine birer pastırma dilimi sarın Milföy hamurlarını unlanmış zeminde biraz açın Ortalarına birer pastırmalı pırasa yerleştirip sarın Uçlarını büzerek fiyonk şeklinde kapatın

Börekleri fırın tepsisine dizin Yumurta sarısını 1 kaşık ılık suyla çırpıp böreklerin üzerine sürün ve kürdanla çizgiler çizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla