Konu
:
Pesto Soslu Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Pesto Soslu Ekmek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pesto Soslu Ekmek
Pesto sos için
75 gr taze fesleğen
75 gr rendelenmiş parmesan peyniri
125 ml zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4~5 diş sarımsak
Tuz
karabiber
Hamur için
16 gr taze maya
10 ml zeytinyağı
10 gr tuz
550 gr ekmek unu
250 ml su
5 gr toz şeker
Pesto soslu ekmek :
Pesto sos için tüm malzemeyi mutfak robotunda sos haline gelinceye kadar karıştırın
Maya ve toz şekeri bir kapta ılık suyun yarısı (12 ml) ile eritin
Un ve tuzu harmanlayıp geniş bir tezgahın üzerine küçük bir tepecik olacak şekilde alın
Tepenin ortasını havuz gibi açıp mayalı karışımı dökün
Ortadan dışarı doğru hareketlerle malzemeleri iyice karıştırın
Kalan suyu (125ml), önceden hazırladığınız pesto sosu ve zeytinyağına ekleyin
Pürüzsüz ve nemli bir hamur elde edinceye kadar 15 dakika yoğurun
(Mikserle karıştıracaksanız 10 dakika yeterlidir
Eğer hamur elinize yapışırsa ellerinizi unlayıp yoğurmaya devam edin
)
Hamuru top şeklinde toparlayıp biraz un serpiştirin
Folyoya sıkıca sarıp kabarması için oda ısısında 1
5 saat bekletin
Dinlenmiş hamurun gazını almak için un serpilmiş tezgahın üzerinde 12 dakika kadar tekrar yoğurun
Hamuru şekillendirip bıçakla üzerini hafif çentikleyin
230 dereceli fırında yarım saat kadar pişirin
Pişen ekmeği fırından alıp alt kısmı hava alacak şekilde bir saat kadar dinlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul