Yalnız Mesajı Göster

Pesto Soslu Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pesto Soslu Ekmek





Pesto sos için
75 gr taze fesleğen
75 gr rendelenmiş parmesan peyniri
125 ml zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4~5 diş sarımsak
Tuz
karabiber

Hamur için
16 gr taze maya
10 ml zeytinyağı
10 gr tuz
550 gr ekmek unu
250 ml su
5 gr toz şeker

Pesto soslu ekmek :
Pesto sos için tüm malzemeyi mutfak robotunda sos haline gelinceye kadar karıştırın Maya ve toz şekeri bir kapta ılık suyun yarısı (12 ml) ile eritin

Un ve tuzu harmanlayıp geniş bir tezgahın üzerine küçük bir tepecik olacak şekilde alın Tepenin ortasını havuz gibi açıp mayalı karışımı dökün Ortadan dışarı doğru hareketlerle malzemeleri iyice karıştırın Kalan suyu (125ml), önceden hazırladığınız pesto sosu ve zeytinyağına ekleyin Pürüzsüz ve nemli bir hamur elde edinceye kadar 15 dakika yoğurun (Mikserle karıştıracaksanız 10 dakika yeterlidir Eğer hamur elinize yapışırsa ellerinizi unlayıp yoğurmaya devam edin)

Hamuru top şeklinde toparlayıp biraz un serpiştirin Folyoya sıkıca sarıp kabarması için oda ısısında 15 saat bekletin

Dinlenmiş hamurun gazını almak için un serpilmiş tezgahın üzerinde 12 dakika kadar tekrar yoğurun

Hamuru şekillendirip bıçakla üzerini hafif çentikleyin 230 dereceli fırında yarım saat kadar pişirin Pişen ekmeği fırından alıp alt kısmı hava alacak şekilde bir saat kadar dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla