Konu
:
Peynirli Ve Sebzeli Milföy
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Ve Sebzeli Milföy
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Ve Sebzeli Milföy
500 gr hazır milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
150 gr labne peyniri
50 gr krem peynir
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 taze soğan
1 küçük havuç
2 dal dereotu
1 domates
2 çorba kaşığı iç bakla
1 tutam tuz
Peynirli ve sebzeli milföy:
Milföy hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 2-3 mm inceliğinde açın
Kalıp büyüklüğünde yuvarlak kesip kelepçeli kalıba yayın
Birkaç yerinden çatalla delin
Artan hamurlardan 6 şerit ve küçük yapraklar kesin
Şeritleri iki ucundan tutarak bükün ve hamurun üzerine 6 üçgen oluşturacak şekilde yerleştirin
Yapraklarla süsleyip yumurta sarısı sürün ve sıcak fırında pişirip soğumaya bırakın
Taze soğanların beyaz ve yeşil kısımlarını ayrı ayrı kıyın
İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün
Havucu rendeleyin
Dereotunu kıyın
Domateslerin içini çıkarıp dışını doğrayın
Labne, krem peynir ve yoğurdu bir tutam tuz serperek krema kıvamında çırpıp böreğin içine paylaştırın
Hazırladığınız sebzeleri üçgenlerin içine değişimli olarak yerleştirip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul