Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Ve Sebzeli Milföy

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Ve Sebzeli Milföy





500 gr hazır milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
150 gr labne peyniri
50 gr krem peynir
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 taze soğan
1 küçük havuç
2 dal dereotu
1 domates
2 çorba kaşığı iç bakla
1 tutam tuz

Peynirli ve sebzeli milföy:
Milföy hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 2-3 mm inceliğinde açın Kalıp büyüklüğünde yuvarlak kesip kelepçeli kalıba yayın Birkaç yerinden çatalla delin

Artan hamurlardan 6 şerit ve küçük yapraklar kesin Şeritleri iki ucundan tutarak bükün ve hamurun üzerine 6 üçgen oluşturacak şekilde yerleştirin Yapraklarla süsleyip yumurta sarısı sürün ve sıcak fırında pişirip soğumaya bırakın

Taze soğanların beyaz ve yeşil kısımlarını ayrı ayrı kıyın İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün Havucu rendeleyin Dereotunu kıyın Domateslerin içini çıkarıp dışını doğrayın

Labne, krem peynir ve yoğurdu bir tutam tuz serperek krema kıvamında çırpıp böreğin içine paylaştırın Hazırladığınız sebzeleri üçgenlerin içine değişimli olarak yerleştirip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla