Konu
:
Krepten Lokmalar
Yalnız Mesajı Göster
Krepten Lokmalar
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krepten Lokmalar
Krep hamuru için
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
İç malzeme
1 su bardağı lor peyniri
Yarım demet taze fesleğen
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
Krepten lokmalar:
Krep hamuru için, sıvıyağ dışındaki bütün malzemeleri bir kapta mikserle pütürsüz bir hamur olana kadar çırpın
Geniş bir teflon tavayı 1 çay kaşığı kadar sıvıyağla hafifçe ısıtın
1 kepçe kadar krep hamurunu döküp pişirin
Spatula ile ters çevirip diğer tarafını pişirin
Malzeme bitene kadar krepleri aynı şekilde hazırlayın
Krepleri kağıt bir havlu üzerine alıp yine kağıt havlu ile üzerini kapatın (yumuşak kalması için)
Peynirli iç malzeme için bütün malzemeleri bir kapta karıştırın
Krep hamurlarını üst üste dizin
2'şer santim eninde şeritler kesin
Her bir şeridin üzerine peynirli karışımdan kalın bir tabaka halinde sürün
Özenle rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul