Yalnız Mesajı Göster

Lombardy Usulü Mısır Ekmeği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lombardy Usulü Mısır Ekmeği





1 ekmek için
18 gr taze maya
225 ml ılık su
60 ml zeytinyağı
300 gr mısır unu
200 gr un
8 gr tuz
25 gr tereyağı

Lombardy usulü mısır ekmeği :
Bir kasede mayayı ılık suyun yarısıyla karıştırıp 10 dakika kadar bekletin

Mısır unu, tuz ve unu derin bir kapta harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp azar azar zeytinyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağı ve kalan suyu ilave edip ellerinizi unlayarak yoğurun

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 15 dakika kadar yoğurun ve içi hafifçe yağlanmış bir kaba aktarın Üzerini folyoyla kapatıp iki misli kabarana kadar 1 saat dinlendirin

Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde hafifçe yoğurup (3-4 kez) ikiye ayırın Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip un serpiştirin Her iki hamuru aralarında 5 santim boşluk bırakarak yanyana yerleştirin Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 45 dakika bekletin

Fırınınen alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin Hamur hazır olunca ekmeği 230 dereceli fırına yerleştirin Alt bölümdeki kaba bir bardak kaynarsu ekleyin Yarım saat pişirin Fırından çıkan ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla