Konu
:
Lombardy Usulü Mısır Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Lombardy Usulü Mısır Ekmeği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lombardy Usulü Mısır Ekmeği
1 ekmek için
18 gr taze maya
225 ml ılık su
60 ml zeytinyağı
300 gr mısır unu
200 gr un
8 gr tuz
25 gr tereyağı
Lombardy usulü mısır ekmeği :
Bir kasede mayayı ılık suyun yarısıyla karıştırıp 10 dakika kadar bekletin
Mısır unu, tuz ve unu derin bir kapta harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp azar azar zeytinyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağı ve kalan suyu ilave edip ellerinizi unlayarak yoğurun
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 15 dakika kadar yoğurun ve içi hafifçe yağlanmış bir kaba aktarın
Üzerini folyoyla kapatıp iki misli kabarana kadar 1 saat dinlendirin
Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde hafifçe yoğurup (3-4 kez) ikiye ayırın
Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip un serpiştirin
Her iki hamuru aralarında 5 santim boşluk bırakarak yanyana yerleştirin
Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 45 dakika bekletin
Fırınınen alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin
Hamur hazır olunca ekmeği 230 dereceli fırına yerleştirin
Alt bölümdeki kaba bir bardak kaynarsu ekleyin
Yarım saat pişirin
Fırından çıkan ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul