Konu
:
Etli Ve Mantarlı Kese Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Etli Ve Mantarlı Kese Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Ve Mantarlı Kese Böreği
3 yufka
250 gr kuşbaşı kuzu
6 mantar
4 soğan
2 domates
2 sivribiber
1 çay kaşığı tarçın
1
5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı haşhaş
Etli ve mantarlı kese böreği:
Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin
Soğanları soyup küp doğrayın
Domatesleri soyup doğrayın
Sivribiberleri temizleyip doğrayın
Yarım çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin
Eti ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun
Süzülmüş mantar, domates ve sivribiberleri ekleyin
Tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin
Yoğurt ve kalan sıvıyağı bir kasede çırpın
Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımı fırça ile sürün
4 kenarını içe doğru katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin
Kare yufkayı 4 eşit parçaya kesin
Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın
Elde ettiğiniz kare şeklindeki yufka parçalarından birini küçük ve derin cam kaseye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın
Etli karışımdan ilave edip dışa sarkan yufkaları etin üzerine kapatın
Yağlanmış tepsiye ters çevirip alın
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Ilınınca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul