Yalnız Mesajı Göster

Etli Ve Mantarlı Kese Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Ve Mantarlı Kese Böreği





3 yufka
250 gr kuşbaşı kuzu
6 mantar
4 soğan
2 domates
2 sivribiber
1 çay kaşığı tarçın
15 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber

Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı haşhaş

Etli ve mantarlı kese böreği:
Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin Soğanları soyup küp doğrayın Domatesleri soyup doğrayın Sivribiberleri temizleyip doğrayın

Yarım çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin Eti ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun Süzülmüş mantar, domates ve sivribiberleri ekleyin Tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin

Yoğurt ve kalan sıvıyağı bir kasede çırpın Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımı fırça ile sürün 4 kenarını içe doğru katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin Kare yufkayı 4 eşit parçaya kesin Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın

Elde ettiğiniz kare şeklindeki yufka parçalarından birini küçük ve derin cam kaseye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın Etli karışımdan ilave edip dışa sarkan yufkaları etin üzerine kapatın Yağlanmış tepsiye ters çevirip alın Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Ilınınca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla