Konu
:
Kepekli Hamburger Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Kepekli Hamburger Ekmeği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kepekli Hamburger Ekmeği
Yarım kg kepekli un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar ılık su
Kepekli hamburger ekmeği:
Derin bir kapta un, maya, tuz ve toz şekeri karıştırın
Ortasını açıp zeytinyağını ve ılık sütü ekleyin
Yavaş yavaş ılık su ekleyip ele yapışmayan bir hamur halini alıncaya kadar iyice yoğurun
Hamurun pürüzsüz olmasına dikkat edin
üzerini nemli bir bez ile örterek iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika ılık bir ortamda mayalandırın
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp hamburger ekmeği gibi şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Tekrar 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyin
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Not: Ekmeklerin yumuşak olması için, ekmekler pişerken ısıya dayanıklı cam kaseye sıcak su doldurup, pişen ekmeklerle birlikte fırına yerleştirin
Sudan çıkan buhar sayesinde ekmekler daha yumuşak pişecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul