Yalnız Mesajı Göster

Kepekli Hamburger Ekmeği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kepekli Hamburger Ekmeği





Yarım kg kepekli un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar ılık su

Kepekli hamburger ekmeği:
Derin bir kapta un, maya, tuz ve toz şekeri karıştırın Ortasını açıp zeytinyağını ve ılık sütü ekleyin Yavaş yavaş ılık su ekleyip ele yapışmayan bir hamur halini alıncaya kadar iyice yoğurun Hamurun pürüzsüz olmasına dikkat edin üzerini nemli bir bez ile örterek iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika ılık bir ortamda mayalandırın Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp hamburger ekmeği gibi şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin Tekrar 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyin önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin Not: Ekmeklerin yumuşak olması için, ekmekler pişerken ısıya dayanıklı cam kaseye sıcak su doldurup, pişen ekmeklerle birlikte fırına yerleştirin Sudan çıkan buhar sayesinde ekmekler daha yumuşak pişecektir

Alıntı Yaparak Cevapla