Konu
:
İsırganlı Krep
Yalnız Mesajı Göster
İsırganlı Krep
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsırganlı Krep
1 demet ısırganotu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
3 diş sarımsak
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı karbonat
15 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Yoğurtlu sos için
1 kase süzme yoğurt
12 diş sarımsak
Isırganlı krep:
Isırgan otunu temizleyip kıyın
Soğan ve sarımsakları soyup kıyın
Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiberleri bir kapta harmanlayın
Yoğurtlu sos için, sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın
Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun
Isırgan otunu ve baharatı ekleyip 12 dakika daha kavurun
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Çukur bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın
Buğday unu, mısır unu ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin
En son olarak ısırgan otlu karışımı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın
Tereyağını azar azar tavada eritip ısırgan otlu karışımın her iki tarafını altın rengini alıncaya kadar kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp üst üste dizin
Sarımsaklı yoğurt ile ılık ya da soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul