Konu
:
Pirinçli Kabaklı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Kabaklı Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Kabaklı Börek
Hamur için:
3 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 paket (42 gr) yaş maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
20 gr margarin
2 çay kaşığı tuz
İç malzeme:
1 çay bardağı pirinç
3 kabak
50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
100 gr lor peyniri
1 soğan
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı muskat ( hintcevizi)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Pirinçli kabaklı börek:
Mayayı şekerle birlikte ılık sütte eritip kabarıncaya kadar bekletin
Margarini oda sıcaklığında yumuşatın
Yumurta, mayalı süt, margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın
Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Yuvarlak şekil verip üzerini bıçağın ucu ile çizin
Un serpip nemli bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin
Pirinci tuzlu kaynar suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün
Soğanı soyup kıyın
Kabakları temizleyip rendeleyin
Dereotunu temizleyip doğrayın
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kabağı sote edin
Pirinci ekleyip kavurun
Ateşten alıp ılınmaya bırakın
Kaşarpeyniri, lor peyniri, dereotu, muskat, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
Hamuru un serpilmiş zemine alıp ikiye bölün
Merdane ile biri daha büyük diğeri daha küçük iki hamur açın
Büyük hamuru yağlanmış kalıba kenarları dışa taşacak şekilde yayıp hazırladığınız iç malzemeyi ilave edin
Üzerine küçük hamuru kapatıp sarkan kısımları içe doğru kıvırarak kapatın
Hamurun üzerini çatala yer yer delip 1 kaşık sıvıyağ gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Ilınınca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul