Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Su Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Su Böreği





7 kahve fincanı un
3 yumurta
1 kahve fincanı su
1 paket eritilmiş margarin
1 kahve fincanı nişasta
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi:
200 gr beyaz peynir
4-5 dal dereotu
4-5 dal maydanoz

Peynirli su böreği:
Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın Tuz, su ve yumurtaları ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru 10 eşit parçaya ayırın Her birini yuvarlayıp beze haline getirin

Bezeleri nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin 9 bezeyi unlanmış zeminde üzerlerine nişasta serperek tepsi büyüklüğünde açın Bir bezeyi tepsiden daha büyük açıp yağlanmış tepsiye yayın

Tencereye su doldurup tuz ekleyerek kaynatın Yufkaları 1 dakika haşlayıp kevgirle alın, soğuk suya batırıp çıkarın ve süzün 4 yufkayı aralarına margarin sürerek tepsideki yufkanın üzerine yayın

Dereotu ve maydanozu kıyıp peynirle karıştırın, böreğin üzerine serpin Kalan 5 yufkayı da aralarına yağ sürerek tepsiye yayın 2-3 kaşık margarin gezdirip 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla