Konu
:
Peynirli Su Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Su Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Su Böreği
7 kahve fincanı un
3 yumurta
1 kahve fincanı su
1 paket eritilmiş margarin
1 kahve fincanı nişasta
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:
200 gr beyaz peynir
4-5 dal dereotu
4-5 dal maydanoz
Peynirli su böreği:
Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açın
Tuz, su ve yumurtaları ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru 10 eşit parçaya ayırın
Her birini yuvarlayıp beze haline getirin
Bezeleri nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
9 bezeyi unlanmış zeminde üzerlerine nişasta serperek tepsi büyüklüğünde açın
Bir bezeyi tepsiden daha büyük açıp yağlanmış tepsiye yayın
Tencereye su doldurup tuz ekleyerek kaynatın
Yufkaları 1 dakika haşlayıp kevgirle alın, soğuk suya batırıp çıkarın ve süzün
4 yufkayı aralarına margarin sürerek tepsideki yufkanın üzerine yayın
Dereotu ve maydanozu kıyıp peynirle karıştırın, böreğin üzerine serpin
Kalan 5 yufkayı da aralarına yağ sürerek tepsiye yayın
2-3 kaşık margarin gezdirip 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul