Konu
:
Peynirli Küçük Toplar
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Küçük Toplar
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Küçük Toplar
Hamur için
100 gr tereyağı
1 su bardağı su
1
5 su bardağı un
4 yumurta
Peynirli krema için
1 çay bardağı krema
200 gr labne peyniri
1 çorba kaşığı pudraşeker
Çilek marmeladı
Peynirli küçük toplar:
Peynirli krema için krema, labne peyniri ve pudraşekerini bir kaseye alıp karıştırın
Hamur için tereyağını geniş bir tencerede eritin
Suyu ilave edip bir taşım kaynatın
Unu ekleyip sürekli çırparak koyu kıvamlı bir bulamaç elde edinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Soğuyan hamuru yoğurma kabına alın
Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında hamur pembeleşinceye kadar 15-20 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Önceden pişirdiğiniz hamur toplarını kopmayacak şekilde enine ikiye bölün
Aralarına birer tatlı kaşığı peynirli kremadan sürün
Servis tabağına alıp çilek marmeladı ile süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul