Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Küçük Toplar

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Küçük Toplar





Hamur için
100 gr tereyağı
1 su bardağı su
15 su bardağı un
4 yumurta

Peynirli krema için
1 çay bardağı krema
200 gr labne peyniri
1 çorba kaşığı pudraşeker
Çilek marmeladı

Peynirli küçük toplar:
Peynirli krema için krema, labne peyniri ve pudraşekerini bir kaseye alıp karıştırın

Hamur için tereyağını geniş bir tencerede eritin Suyu ilave edip bir taşım kaynatın Unu ekleyip sürekli çırparak koyu kıvamlı bir bulamaç elde edinceye kadar pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın

Soğuyan hamuru yoğurma kabına alın Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında hamur pembeleşinceye kadar 15-20 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın

Önceden pişirdiğiniz hamur toplarını kopmayacak şekilde enine ikiye bölün Aralarına birer tatlı kaşığı peynirli kremadan sürün Servis tabağına alıp çilek marmeladı ile süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla