Konu
:
Tarçın Kokulu Cevizli Rulolar
Yalnız Mesajı Göster
Tarçın Kokulu Cevizli Rulolar
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçın Kokulu Cevizli Rulolar
Hamur için
1 çorba kaşığı toz maya
1 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı
8 su bardağı un
İç malzeme için
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
100 gr eritilmiş tereyağı
Üzeri için
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
Tarçın kokulu cevizli rulolar:
Mayayı bir bardak ılık süte ekleyip eriyinceye kadar karıştırın
Toz şeker, tuz, oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve mayalı sütü hamur yoğurma kabına alıp iyice karıştırın
Elenmiş unu azar azar ekleyip pürüzsüz kıvamda ve yumuşak bir hamur yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin
Toz şeker, tarçın ve cevizi küçük bir kasede karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın
Mayalanan hamuru 5 dakika daha yoğurup 3 eşit bezeye ayırın
Bezelerden birini oklava ile incelterek açın
Elde ettiğiniz kalın yufka kıvamında ki hamurun üzerine eritilmiş tereyağından 2 çorba kaşığı kadarını gezdirerek dökün
Üzerine iç malzemeyi serpiştirip rulo şeklinde sıkıca sarın
1-2 parmak kalınlığında dilimleyin
Geri kalan bezeleride aynı şekilde hazırlayın
Kelepçeli kek kalıbını yağlayın
Dilimleri kalıba kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde yan yana dizin
Üzerine tarçın ve ceviz karışımı serpiştirin
Bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Ilınmaya bırakın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul