Konu
:
Pancarlı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Pancarlı Ekmek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pancarlı Ekmek
4 pancar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş ezilmiş sarımsak
Taze kekik
Tuz
Karabiber
Hamur için
2
5 su bardağı un
1 su bardağı kepekli un
¼ su bardağı su
20 gr yaş maya
Taze kekik ve karabiber
Tuz
Pancarlı ekmek:
Pancarların kabuklarını soyup iri doğrayın
Ayrı bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve sarımsakları karıştırın
Pancarları bu karışıma bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin
önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin
Daha sonra pürüzsüz bir püre olacak şekilde ezin
Ekmek için un ve kepekli unu derin bir kaba alın
Tuz ekleyip karıştırın
Ortasını havuz şeklinde açıp yaş mayayı ilave edin
üzerine ¼ su bardağı ılık su ekleyin
önce mayayı parmak uçlarınızla iyice ezin
Daha sonra kenarından un alarak yoğurmaya başlayın
Yoğurma işlemi tamamlanmadan pancar püresini ekleyip yoğurun
Son olarak taze kekiği ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun
Oda ısısında üzerine nemli bir bez öterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Elinizi hafif yağlayarak hamura şekil verip tepsiye yerleştirin
40 dakika mayalanmaya bırakın
önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin
Ilınınca dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul