Konu
:
Tam Buğday Unlu Ve Çavdarlı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Tam Buğday Unlu Ve Çavdarlı Ekmek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tam Buğday Unlu Ve Çavdarlı Ekmek
300 gr tam buğday unu
250 gr çavdar unu
150 gr poolish veya biga
300 ml ılık su
10 gr maya
10 gr esmer şeker veya 1 yemek kaşığı bal
Tam buğday unlu ve çavdarlı ekmek:
Maya, toz şeker ya da balı oda sıcaklığındaki suyun yarısıyla eritin
Tam buğday unu, çavdar unu ve tuzu karıştırın
Poolish ya da bigayı una karıştırın ve kalan suyu ekleyip yoğurmaya devam edin
Hamur elinize yapışırsa ellerinizi unlayarak yoğurmaya devam edin
Hamuru yuvarlak şekillendirin ve üzerine biraz un serpiştirdikten sonra derin bir kaba aktarın
Üzerini streç filmle sıkıca kapatın
1
5 saat kabarması için bekletin
Hamur kabarınca 2 dakika hızlı ve kuvvetli yumruk darbeleriyle hamurun içindeki havayı yok edin
Dilediğiniz şekli verip tekrar dinlenmeye bırakın
Hamur yeterli kabarınca ellerinizi ıslatıp hamurun üzerini ellerinizle bastırmadan ıslatın
Bıçakla üzerine çizgiler yapın
Önceden ısıtılmış 230 derecedeki fırına ekmeği yerleştirin
İlk 5 dakika için fırına kaynayan su koyma sistemiyle buhar verin
30 – 40 dakika pişirin
Pişen ekmeği fırından çıkardıktan sonra en az 1 saat alt kısmı hava alacak şekilde dinlendirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul