Yalnız Mesajı Göster

Ev Yapımı Somun Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Somun Ekmek





1 kg un
500 ml sıcak süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yaş maya

üzeri için
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su
çörek otu

Ev yapımı somun ekmek:
Maya, tuz ve toz şekeri bir kapta karıştırın Ayçiçeği yağını ekleyin Sütü ilave edip iyice karıştırın Unu ekleyip 10 dakika yoğurun üzerini bir bezle kapatıp mayalandırın

Hamur kabarınca istediğiniz formu verin Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın 20 dakika bekletin üzerine pekmezli su sürüp, çörek otu serpikten sonra 20 dereceye ayarlanmış fırında pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla