Konu
:
Ev Yapımı Somun Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Somun Ekmek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Somun Ekmek
1 kg un
500 ml sıcak süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yaş maya
üzeri için
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su
çörek otu
Ev yapımı somun ekmek:
Maya, tuz ve toz şekeri bir kapta karıştırın
Ayçiçeği yağını ekleyin
Sütü ilave edip iyice karıştırın
Unu ekleyip 10 dakika yoğurun
üzerini bir bezle kapatıp mayalandırın
Hamur kabarınca istediğiniz formu verin
Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın
20 dakika bekletin
üzerine pekmezli su sürüp, çörek otu serpikten sonra 20 dereceye ayarlanmış fırında pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul