Konu
:
Taze Soğanlı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Taze Soğanlı Ekmek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Soğanlı Ekmek
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
3/4 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ince doğranmış taze soğan
Tuz
Taze soğanlı ekmek:
Maya ve şekeri ılık suyun içinde eritin
Unu geniş bir kabın içerisine eleyin
Tuz ekleyin
Mayalı suyu, zeytinyağını ekleyip yoğurun
Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın
Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve unlanmış tezgahta merdane ile 10-15 cm çapında açın
Hamurların üzerine ince doğranmış soğanları serpiştirin ve rulo şeklinde sarın
Daha sonra kendi etrafında dolayın ve merdane ile üzerinden geçerek inceltin
Yapışmaz tavaya az miktarda yağ sürün ve pankekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul