Yalnız Mesajı Göster

Taze Soğanlı Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Soğanlı Ekmek





2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
3/4 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ince doğranmış taze soğan
Tuz

Taze soğanlı ekmek:
Maya ve şekeri ılık suyun içinde eritin Unu geniş bir kabın içerisine eleyin Tuz ekleyin Mayalı suyu, zeytinyağını ekleyip yoğurun Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın

Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve unlanmış tezgahta merdane ile 10-15 cm çapında açın Hamurların üzerine ince doğranmış soğanları serpiştirin ve rulo şeklinde sarın Daha sonra kendi etrafında dolayın ve merdane ile üzerinden geçerek inceltin

Yapışmaz tavaya az miktarda yağ sürün ve pankekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin Sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla