Konu
:
Biberiyeli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Biberiyeli Ekmek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberiyeli Ekmek
250 gr un
1
5 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı taze biberiye
120 ml sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Biberiyeli ekmek:
Unu bir kaba eleyin
Maya, tuz ve biberiyeyi ekleyip karıştırın
Sıcak su ve zeytinyağını ilave edin
Hamur pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun
Hamura top şekli verin ve yağlanmış bir kasenin içine koyup, üzerini örtün
45 dakika bekletin
Hamuru 4 bezeye ayırın
Her parçayı un serptiğiniz tezgah üzerinde tekrar yoğurup 15 cm’lik oval parçalar hazırlayın
Hamurları çok az yağ eklenmiş tavada arkalı önlü pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul