Yalnız Mesajı Göster

Biberiyeli Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Ekmek





250 gr un
15 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı taze biberiye
120 ml sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Biberiyeli ekmek:
Unu bir kaba eleyin Maya, tuz ve biberiyeyi ekleyip karıştırın Sıcak su ve zeytinyağını ilave edin Hamur pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun Hamura top şekli verin ve yağlanmış bir kasenin içine koyup, üzerini örtün 45 dakika bekletin Hamuru 4 bezeye ayırın Her parçayı un serptiğiniz tezgah üzerinde tekrar yoğurup 15 cm’lik oval parçalar hazırlayın Hamurları çok az yağ eklenmiş tavada arkalı önlü pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla