Konu
:
Domates Soslu Ayvanet
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu Ayvanet
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Soslu Ayvanet
4
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 su bardağı su
Tuz
Kızartmak için
ayçiçeği yağı
Sos için
3 domates
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 kase çırpılmış yoğurt
1 su bardağı çırpılmış krema
3 diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Domates soslu ayvanet:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Ortasını havuz gibi açıp kuru maya ve şekeri ilave ederek harmanlayın
Zeytinyağı,ılık süt,yumurta, su ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın
Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortam da iki misli kabarıncaya kadar bekletin
Sos için domateslerin kabuklarını soyun
Çekirdeklerini temizleyip rendeleyin
1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp rendelenmiş domatesleri kavurun
Tuz ve şeker ekleyip tatlandırın
Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın
Ayrı bir kasede yoğurt, krema ve ezilmiş sarımsakları iyice çırpın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırıp hamurları kızartın
Kağıt bir havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün
Kızartmış olduğunuz hamurları geniş bir servis tabağına alın
Üzerine isteğe göre sırasıyla kremalı yoğurt ve domatesli sostan gezdirerek dökün
Soğutmadan sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul