Konu
:
Belçika Kurabiyesi
Yalnız Mesajı Göster
Belçika Kurabiyesi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Belçika Kurabiyesi
Kurabiye İçin Malzemeler
300 gram un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Karanfil
125 gram Tereyağı (Oda Sıcaklığında)
50 gram esmer şeker
1/2 Çay Kaşığı Vanilya Esansı
1 Adet İri Yumurta
110 gram Ahududu Reçeli
Üst Kaplama İçin Malzemeler
150 gram Pudra Şekeri
Birkaç Damla Kırmızı Renkli Gıda Boyası
2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
Kırmızı Jöle Kristalleri (Süsleme İçin Kullanabilirsiniz İsteğe Bağlı)
Kurabiyenin Hazırlanışı
Kurabiyemizi yapmaya başlamadan önce fırınımızı yaklaşık olarak 180 derecede ısıtalım
Yağlı bir kâğıdı (3 tepsi) tepsimizin içerisine serelim
Un ve kabartma tozu (tercihen bazı baharatları) bir kap içerisine koyarak el yardımıyla karıştıralım
Daha sonrasında ise katı yağı ve şekerimizi de başka bir kabın içerisine dökerek orta hızda mikser yardımıyla karıştıralım
Bu karıştırma işlemi karışımımız krema kıvamına gelinceye kadar devam etmelidir
Daha sonrasında ise yumurtayı da ilave ederek karıştırmaya devam edelim
Mikserimizin hızını biraz daha düşürerek kuru malzemelerimizi ilave ederek karıştırma işlemini yoğunlaştıralım
Yumurta ilave etme işlemi karışımın yoğunluğuna göre azdan çoğa doğru artırılırsa daha önemli sonuçların elde edilmesi açısından kolay olacaktır
Belçika kurabiyesinin yapılması için temizlenmiş ve üzerine un serpilmiş bir alana ihtiyaç duyulmaktadır
Oluşturduğumuz hamurumuzu bu un serpilmiş alanımız üzerinde yoğuralım
Hemen ardından ise bir merdane yardımıyla pürüzsüz ve düz bir hamur elde edelim
Baklava dilimleri ile 30-40 parçaya ayırarak keselim
Kurabiye kabının kullanılması önemlidir
Yuvarlak şekillerde kesilmesi gerekmektedir
Tepsilerin üzerine ekledikten sonra altın rengini alıncaya kadar 15 ila 25 dakika arasında pişirelim
Bir süre beklettikten sonra soğuması için dinlendirelim
Üst Kaplama Hazırlanışı: Bir kap içerisine yerleştirdiğimiz pudra şekerimize daha önceden hazırladığımız kırmızı gıda boyasını ekleyelim
Bir miktar su koyarak sürülebilecek kıvama getirmeye gayret edelim
Bu durum bizim üst kaplamamızın hazırlanması açısından önem taşımaktadır
Kurabiyelerimizin üzerine bir bıçak yardımıyla sürmeye devam edelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul