Konu
:
Sevimli Kirpi Kurabiyeler
Yalnız Mesajı Göster
Sevimli Kirpi Kurabiyeler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sevimli Kirpi Kurabiyeler
Aslında başlığı "sevimli" diye attım ama belki de kiminizin hoşuna gitmez
Kurabiyemizin hamurunu hazırlamaya başlamadan önce ucu sivri bir makası (küçük dikiş makasları daha iyi oluyor) güzelce yıkayıp, kaynattığımız suyun içine koyalım ki dezenfekte olsun
Hamur Malzemeleri:
4,5 çay bardağı un
135 gr
oda ısısında margarin veya tereyağı
5 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
2 çay kaşığı şekerli vanilin
Tüm malzememizi yoğurup 4-5 parçaya ayıralım
Buzdolabında 1 saat dinlendirelim
Süre sonunda her bir parçayı dolaptan tek tek çıkarıp şekil vereceğiz çünkü hamurumuzun şeklini kaybetmemesi için soğuk olarak fırına girmesi gerekiyor
Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım
Dolaptan aldığımız hamur parçasından ceviz kadar bir parça koparalım
(Hamuru ne kadar küçük şekillendirirseniz içi o kadar iyi pişer) Bu parçayı bir ucu sivri olacak şekilde yuvarlayalım
Sivri ucu makas ile kirpinin ağzınını oluşturmak üzere yatay olarak keselim
Üst kısmından bir miktar boşluk bıraktıktan sonra (surat kısmı olacak) yine makasımızla hamuru kirpinin dikenlerini oluşturmak üzere yanyana keselim
Bu işlemi hamurun üst yüzeyi boyunca tekrarlayalım
Hazırladığımız kirpinin göz kısmını oluşturmak üzere varsa iki adet boncuk şekeri hamurun ön kısmına koyup, elimizle birbirine doğru yaklaştırarak bastıralım
Göz için kuş üzümü, çörek otu, damla çikolata vs
de kullanabilirsiniz
Hazırladığımız kirpileri ısınmış fırına koyalım
Üzerleri pembeleşene kadar pişirelim
Daha sonra fırından hemen çıkarıp soğumaya bırakalım
Afiyet Olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul