Yalnız Mesajı Göster

Alman Berliner

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Berliner










1 kg Un
4 Yumurta
100 g Margarin
10 Tatli Kasigi Seker
2 Tatli Kasigi Tuz
2 Tane Yas Maya
450 ml ilik Süt

Recel
Kizartmak icin sivi yag

yumurtalari süt ile karistirip isitin sonra icine margarini koyup eritin

icine tuzunu, sekerini, mayasini, ununu katip yogurun ve 30 dk mayalanmasini bekleyin

hamuru 90 gramlik parcalara bölün ve yuvarlayin top seklinde sonra yine bir tepsi üzerinde 45 dk mayalanmasini bekleyin

sivi yagi tencereye bosaltin ve isitin yag 160 derece oldugunda bir kac hamuru kizartmaya baslayin her bir tarafi 2-3 dk kizaricak

yada fritözü 160-170 derece ye acin hamurlari icine koyun kapagini kapatin ve iki tarafini da 2-3 dk kizartin

icine istediginiz bir recel ile doldurun siringa ile doldurabilirsiniz ve ya krem santi torbasiyla

en son üzerine pudra sekeri serpistirin

cok zahmetli ama tadi da coooook güzeeeeeel

Alıntı Yaparak Cevapla