Konu
:
Alman Berliner
Yalnız Mesajı Göster
Alman Berliner
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Berliner
1 kg Un
4 Yumurta
100 g Margarin
10 Tatli Kasigi Seker
2 Tatli Kasigi Tuz
2 Tane Yas Maya
450 ml ilik Süt
Recel
Kizartmak icin sivi yag
yumurtalari süt ile karistirip isitin sonra icine margarini koyup eritin
icine tuzunu, sekerini, mayasini, ununu katip yogurun ve 30 dk mayalanmasini bekleyin
hamuru 90 gramlik parcalara bölün ve yuvarlayin top seklinde sonra yine bir tepsi üzerinde 45 dk mayalanmasini bekleyin
sivi yagi tencereye bosaltin ve isitin
yag 160 derece oldugunda bir kac hamuru kizartmaya baslayin her bir tarafi 2-3 dk kizaricak
yada fritözü 160-170 derece ye acin hamurlari icine koyun kapagini kapatin ve iki tarafini da 2-3 dk kizartin
icine istediginiz bir recel ile doldurun
siringa ile doldurabilirsiniz ve ya krem santi torbasiyla
en son üzerine pudra sekeri serpistirin
cok zahmetli ama tadi da coooook güzeeeeeel
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul