Konu
:
Krem Şantili Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Krem Şantili Kurabiye
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Şantili Kurabiye
2 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için
Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Krem şanti ile sıvı yağı bir kaba alarak karıştıralım
Üzerine un ve vanilya eklenerek hamur yoğurulur
Daha sonra cevizi de ilave ederek biraz daha yoğurun
Cevizler hamurunuza eşit bir şekilde dağılana kadar
Hazırladığınız hamurun üzerini streç film ile kapatarak buz dolabında yarım saat kadar dinlendirin
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
Üzerlerini fotoğraftaki gibi çatal yardımı ile çizin
180 derecelik fırında 18 dakika kadar pişirin
Ben zannediyorum fırınımı çok önceden ısıttığım için normalden biraz daha fazla kızardılar
Bu kadar kızarmadan, un kurabiyesi gibi olması yeterli
Not:Kurabiyeler ilk çıktıklarında yumuşak oluyorlar
Biraz soğuduktan sonra sertleşiyorlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul