Yalnız Mesajı Göster

Fesleğenli Biberli Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Biberli Kurabiye



Fesleğenli biberli kurabiye




Malzemeler

125 Gr (yarım paket) Margarin veya Tereyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 (yarım) Çay Bardağı Sirke
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı (silme) Kuru Fesleğen
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Pul Biber
4-5 Su Bardağı (yaklaşık) Un
Yapılışı

Oda sıcaklığında beklettiğiniz iyice yumuşamış margarin yoğurt sıvı yağ ve sirkeyi mikser ile 1-2 dk çırpın (tüm malzemeler iyice özleşip krema kıvamına gelinceye kadar)3 Su Bardağı un pudra şekeri ve tuz'u bir kaba birlikte eleyinSıvı karışıma unlu karışımı ekleyin ve yoğurmaya başlayınHamur toparlanıncaya kadar azar azar un eklemeye devam edin Hamurunuz kurabiye hamuru kıvamında değil poğaça hamuru kıvamında yani esnek bir hamur olacakHamurun kıvamı poğaça hamurundan biraz daha sert tezgahta açıp kesmeye uygun bir hale gelince un eklemeyi bırakınFesleğen ve pul biberi de ekleyip (baharatlar hamura karışacak kadar) çok az daha yoğurunHafifçe un serptiğiniz tezgahta hamuru yarım cm kalınlığında açın ve istediğiniz bir kalıpla kesinYağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu susam haşhaş vs serpin180 derecede önceden ısıtımış fırında 25-30 dk üzeri ve altı turuncu olana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla