Konu
:
Fesleğenli Biberli Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğenli Biberli Kurabiye
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğenli Biberli Kurabiye
Fesleğenli biberli kurabiye
Malzemeler
125 Gr
(yarım paket) Margarin veya Tereyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 (yarım) Çay Bardağı Sirke
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı (silme) Kuru Fesleğen
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Pul Biber
4-5 Su Bardağı (yaklaşık) Un
Yapılışı
Oda sıcaklığında beklettiğiniz
iyice yumuşamış margarin
yoğurt
sıvı yağ ve sirkeyi mikser ile 1-2 dk
çırpın
(tüm malzemeler iyice özleşip
krema kıvamına gelinceye kadar)3 Su Bardağı un
pudra şekeri ve tuz'u bir kaba birlikte eleyin
Sıvı karışıma
unlu karışımı ekleyin ve yoğurmaya başlayın
Hamur
toparlanıncaya kadar azar azar un eklemeye devam edin
Hamurunuz kurabiye hamuru kıvamında değil
poğaça hamuru kıvamında yani esnek bir hamur olacak
Hamurun kıvamı
poğaça hamurundan biraz daha sert
tezgahta açıp
kesmeye uygun bir hale gelince un eklemeyi bırakın
Fesleğen ve pul biberi de ekleyip
(baharatlar hamura karışacak kadar) çok az daha yoğurun
Hafifçe un serptiğiniz tezgahta
hamuru yarım cm
kalınlığında açın ve istediğiniz bir kalıpla kesin
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp
çörekotu
susam
haşhaş vs
serpin
180 derecede önceden ısıtımış fırında
25-30 dk
üzeri ve altı turuncu olana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul