Yalnız Mesajı Göster

Kakaolu Toplar

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kakaolu Toplar





Malzemeler
1 paket margarin (oda yumuşaklığında)
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu, hindistan cevizi

Şerbeti : 1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Hazırlanışı
Margarin elle iyice yumuşatılır sonra yumurtalar ve şeker eklenir biraz yoğurulur ve sonra kakao eklenip karıştırılır kakao iyice karıştıktan sonra un ve kabartma tozu da ilave edilir ve iyice yoğurulur kulak memesi yumuşaklığından daha sert bir hamur elde edilir bu arada şerbet yapılır ve ılınmaya bırakılır
hamurdan top top parçalar alıp yuvarlayarak tepsiye dizilir 170-180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilirkurabiyeler fırından çıktıktan sonra önce şerbete batırılıp çıkartılır sonra hindistan cevizine bulanır ve başka bir tepsiye dizilir (şerbet ılık, kurabiyeler çıkar çıkmaz sıcak olacak)

Alıntı Yaparak Cevapla