Yalnız Mesajı Göster

Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye





1 paket oda ısısında yumuşamış margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

İçi için
Portakal reçeli
Gül Reçeli
LimonluGüllü ve Portakallı Lokum

Kakaolu hamur için
Kakao (ölçü yok rengini istediğiniz kadar koyultun)
fındık içi

Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye:
Bütün malzemeyi yoğurunHamuru üçe bölün birine kakao koyup yoğurun ve resimdeki gibi şekil verin en son fındığa bulayın ikinci hamurdan ceviz kadar koparıp ayrı ayrı lokum ve reçellerin tanelerini koyun şekil verin üçüncü hamurdan da papatya yapmak için fındık kadar yuvarlaklar yapıp yan yana 6 yada 7 tane dizin ortasına kakaolu top yapıp koyun yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin önceden ısınmış 180 derecelik fırında altı pembe üzeri beyaz kalacak şekilde pişirinPapatyalar ve kakaolular hariç diğerleri ılınınca pudra şekeri serpin

Alıntı Yaparak Cevapla