Konu
:
Atayef
Yalnız Mesajı Göster
Atayef
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Atayef
Hamur için
1 yemek kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı irmik
2 parça ince dövülmüş damla sakızı
1
5~2 su bardağı un
1 tutam tuz
Dolgusu için
4 su bardağı krema
1 çay bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
¼ su bardağı su
Birkaç damla gül suyu
Süslemek için
Tel kadayıf
Tereyağı
Dövülmüş ceviz içi
Toz fıstık
Servis için
Bal
Atayef:
Mayayı un ile harmanlayın
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
üzerini örterek 30 dakika mayalanması için bekletin
Şeker ve kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın
Nişastayı su ile çırpıp kremaya ekleyin
Katılaşıncaya kadar karıştırıp ocaktan alın ve gül suyu ekleyin
Yapışmaz tavaya fırça ile ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 1 yemek kaşığı kadar alıp tavaya bırakın
Alt tarafları kızarınca spatula ile alıp bir tepsiye dizin
İçlerine bir tatlı kaşığı krema yerleştirip kenarlarından yapıştırarak yarısına kadar kapatın
Tel kadayıfları çok az yağ ile renkleri dönünceye kadar kavurun
Bir tabağa alarak soğumaya bırakın
Ceviz içi ve fıstığı ekleyip harmanlayın ve tatlıların uç kısımlarını batırarak tabağa dizin
Bal ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul