Konu: Mamül
Yalnız Mesajı Göster

Mamül

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mamül





500 gr un
500 gr irmik
2 su bardağı sıcak su
2 su bardağı soğuk su
350 gr tereyağı
1 kg hurma
Tuz
Karbonat

Seslemek için
Pudra şeker
Tarçın

Mamül:
İrmiği bir kabın içine alın üzerine sıcak suyu ekleyin Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin Unu ilave edin ve iyice karıştırın Tereyağı, tuz, karbonat ve suyu da ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin Hurmaların çekirdeğini ayıklayın İsteğe göre bütün olarak ya da ufak doğrayın Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve içlerine hurmaları yerleştirip kapatın Bu hamurları mamül kalıbına bastırıp ters yüz edin ve yağlı kağıt sarılı fırın tepsisine dizin 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Üzerine pudra şeker ve tarçın serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla