Konu
:
Mamül
Yalnız Mesajı Göster
Mamül
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mamül
500 gr un
500 gr irmik
2 su bardağı sıcak su
2 su bardağı soğuk su
350 gr tereyağı
1 kg hurma
Tuz
Karbonat
Seslemek için
Pudra şeker
Tarçın
Mamül:
İrmiği bir kabın içine alın üzerine sıcak suyu ekleyin
Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin
Unu ilave edin ve iyice karıştırın
Tereyağı, tuz, karbonat ve suyu da ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin
Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin
Hurmaların çekirdeğini ayıklayın
İsteğe göre bütün olarak ya da ufak doğrayın
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve içlerine hurmaları yerleştirip kapatın
Bu hamurları mamül kalıbına bastırıp ters yüz edin ve yağlı kağıt sarılı fırın tepsisine dizin
180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Üzerine pudra şeker ve tarçın serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul