Konu
:
Burç Bisküvileri
Yalnız Mesajı Göster
Burç Bisküvileri
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Burç Bisküvileri
325 gr un
200 gr küp doğranmış tereyağı
125 gr tozşeker
2 yumurta sarısı
1 limonun rendelenmiş kabuğu
200 g pudra şeker
Royal icing için
2 yumurta akı
250 gr pudra şeker
3~4 damla limon suyu
Burç bisküvileri:
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Un ve tereyağını geniş bir kaseye alıp parmak uçlarınızla yoğurarak ekmek kırıntısı kıvamına getirin
Şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını ekleyip yoğurun
Hamuru hafif unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında açıp yuvarlak kurabiye kalıbı ya da çay bardağı ile kesin
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Rengi fazla koyulaşmadan yaklaşık 15-20 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Yumurta aklarını mikserle çırparak kabartın
Limon suyu ve pudra şekeri azar azar ilave edip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin
Gerekirse pudra şeker ilavesi yapın ve karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun
Soğuyan bisküvilerin üzerine burç şekilleri çizip donuncaya kadar oda sıcaklığında bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul