Konu
:
Çikolatalı Biscotti
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Biscotti
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Biscotti
2 yumurta
Yarım su bardağı kakao
3~3
5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
100 gr tereyağı
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı toz şeker
su bardağı ince kıyılmış çikolata veya damla çikolata
Yarım su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz
üzeri için
100 gr eritilmiş bitter çikolata
50 gr beyaz çikolata
Çikolatalı biscotti:
Derin bir kaba un, karbonat ve kakaoyu eleyin
Ayrı bir kapta oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekerleri ekleyip iyice karıştırın
Yumurtaları ilave edip mikserle çırpın
Kuru malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin
Son olarak çikolata, fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Biscotti hamurunu ikiye bölüp elinizle uzun ve kalın çubuk şeklinde tepsiye yerleştirin
önceden ısıtılmış 160 dereceye fırında 20 dakika pişirin
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığının gitmesi için bekleyin
Ilınınca verev şeklinde dilimler kesin
Tekrar fırına verip 10 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
çikolatayı benmari usulü eritin
Biscotti’leri çikolataya batırıp yağlı kağıt serili tepsiye alın
Buzdolabında alın
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, kağıttan külah yardımı ile çikolatalı kısımların üzerine çizgiler yaparak süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul