Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Biscotti

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Biscotti





2 yumurta
Yarım su bardağı kakao
3~35 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
100 gr tereyağı
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı toz şeker
su bardağı ince kıyılmış çikolata veya damla çikolata
Yarım su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz

üzeri için
100 gr eritilmiş bitter çikolata
50 gr beyaz çikolata

Çikolatalı biscotti:
Derin bir kaba un, karbonat ve kakaoyu eleyin Ayrı bir kapta oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekerleri ekleyip iyice karıştırın Yumurtaları ilave edip mikserle çırpın Kuru malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin Son olarak çikolata, fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Biscotti hamurunu ikiye bölüp elinizle uzun ve kalın çubuk şeklinde tepsiye yerleştirin önceden ısıtılmış 160 dereceye fırında 20 dakika pişirin Fırından çıkarıp ilk sıcaklığının gitmesi için bekleyin Ilınınca verev şeklinde dilimler kesin Tekrar fırına verip 10 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın çikolatayı benmari usulü eritin Biscotti’leri çikolataya batırıp yağlı kağıt serili tepsiye alın Buzdolabında alın Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, kağıttan külah yardımı ile çikolatalı kısımların üzerine çizgiler yaparak süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla