Yalnız Mesajı Göster

Antepfıstıklı Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Kurabiye





3 su bardağı un
1 poşet Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı şeker
1 poset şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı yogurt
Iç malzemesi:
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı ince ögütülmüs antepfıstığı

Yapılışı:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ince bir elekle eleyinYumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini mikser ile şeker iyice eriyinceye kadar karıştırınDaha sonra yoğurt ve hazırladığınız un karışımını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin
Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yogurun ve 0,5 cm kalınlığında, dört köşe olacak şekilde merdane ile açın
Fındık ezmesi ile antepfıstığını iyice karıştırıp macun kıvamına getirinBu karışımı açmış olduğunuz hamurun üzerine şeritler halinde sürüp rulo şeklinde sıkıca sarınBuzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra, 0,5 cm kalınlığında dilimleyin
Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla