Konu
:
Portakallı Halka
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Halka
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Halka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
üzeri için
80 gr beyaz çikolata
Portakallı halka:
Yumurta, ayçiçeği yağı, süt, rendelenmiş portakal kabuğu, vanilya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın
Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru unlanmış tezgahta 1
5 parmak kalınlığında açın
Yuvarlak kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesin
Ortalarını daha küçük bir kalıpla keserek simit şekli verin
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın
Halkaları yağa atıp kısık ateşte önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin
Kağıt havlu üzerine dizin
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun
Halkaların üzerine gelişigüzel çizgiler oluşturun
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul