Yalnız Mesajı Göster

Kestane Püreli Bisküviler

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Püreli Bisküviler





Hamur için
3 su bardağı un
200 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şeker
Yarım su bardağı toz badem
3 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz

İç malzeme için
4 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması
1 su bardağı hazır kestane püresi

Üzeri için
Birkaç çilek
Pudraşeker

Kestane püreli bisküviler:
Un, doğranmış tereyağı, tuz, toz badem ve pudra şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın Yumurta sarılarını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun Hamurun üzerini bir bezle örtüp 30 dakika bekletin

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile inceltin ve çiçek şekilli bir kalıpla kesin Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Ilınmaya bırakın

Fındık kreması ile kestane püresini karıştırın Bisküvilerin yarısına hazırladığınız kremayı sürüp kalan bisküvilerle üzerlerini kapatın Orta kısımlarına kalan kremayı sürüp üzerlerine çilekleri yerleştirin Pudraşeker serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla