Konu
:
Kestane Püreli Bisküviler
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Püreli Bisküviler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Püreli Bisküviler
Hamur için
3 su bardağı un
200 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şeker
Yarım su bardağı toz badem
3 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
İç malzeme için
4 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması
1 su bardağı hazır kestane püresi
Üzeri için
Birkaç çilek
Pudraşeker
Kestane püreli bisküviler:
Un, doğranmış tereyağı, tuz, toz badem ve pudra şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın
Yumurta sarılarını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun
Hamurun üzerini bir bezle örtüp 30 dakika bekletin
Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile inceltin ve çiçek şekilli bir kalıpla kesin
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin
Ilınmaya bırakın
Fındık kreması ile kestane püresini karıştırın
Bisküvilerin yarısına hazırladığınız kremayı sürüp kalan bisküvilerle üzerlerini kapatın
Orta kısımlarına kalan kremayı sürüp üzerlerine çilekleri yerleştirin
Pudraşeker serpiştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul